Cum ne mentinem echilibrul emotional in timpul pandemiei de Covid 19 ?

25/02/2022

 

Cum își mențin oamenii echilibrul emotional în timpul pandemiei COVID-19?

Pandemia recentă de COVID-19 a dus la o expunere susținută la stres în legătură cu aspectele sociale și psihologice ale populației. Măsurile de protecție implementate, cum ar fi distanțarea socială și carantina sunt cruciale, dar acestea au avut efecte considerabile asupra bunăstării emoționale a populației. Studiile asupra pandemiilor anterioare de SARS și Ebola au demonstrat că efectele psihologice ale carantinei și contagiunii nu apar doar din frica de a contracta virusul, ci afectează și populația din cauza pierderii libertății, ambiguității în ceea ce privește progresul bolii, sentimentul de vulnerabilitatea și despărțirea de cei dragi. Alte efecte psihologice datorate izbucnirii bolilor infecțioase au fost identificate de Centers for Disease Control and Prevention in 2020 ca: teamă și îngrijorare cu privire la situațiile financiare, pierderea locului de muncă sau pierderea serviciilor de sprijin pe care oamenii se bazează; modificări ale tiparelor de alimentație și ale somnului; pierderea concentrarii; consum crescut de tutun; consum crescut de alcool și alte substanțe; deteriorarea problemelor cronice de sănătate; și deteriorarea stărilor de sănătate mintală. Aceste efecte psihologice ar putea duce la consecințe dramatice, de exemplu creșterea comportamentelor suicidare, care sunt în general asociate cu sentimentul de frustrare și furie legat de circumstanțele stresante în rândul persoanelor care trăiesc în zone afectate.

Deci, modul în care oamenii fac față stresului în timpul situațiilor de pandemie a fost privit ca un domeniu de cercetare în creștere. Cunoscuta teorie a ierarhiei nevoilor lui Maslow poate oferi un model puternic și util pentru a înțelege efectele sociale și psihologice la scară largă asupra modului în care oamenii își pot menține bunăstarea sănătății mintale în timpul pandemiei de COVID-19. Clasificând nevoile umane ca ordine ierarhice, cum ar fi nevoile fiziologice, nevoile de siguranță, nevoile sociale, nevoile de stima și nevoile de autoactualizare, Maslow a susținut că nevoile umane le înlocuiesc pe celelalte atunci când nevoile inferioare sunt satisfăcute.

Oamenii pot urma diete sănătoase, pot face exerciții fizice, pot dormi suficient, pot face duș în mod regulat, pot locui într-o zonă curată, pot folosi în mod regulat măști și dezinfectanți pentru mâini și pot menține distanța socială, ceea ce poate îndeplini nevoile de siguranță la nevoile de ordin inferior . Odată ce acest nivel inferior al nevoilor sunt satisfăcute, oamenii trec la nevoia de apartenență și iubire care poate reduce anxietățile și teama prin păstrarea contactului prin medii online și offline. Al patrulea nivel de nevoi – nevoile de stima – sunt satisfăcute atunci când oamenii lucrează de acasă, fac videoconferințe și își trimit lucrările online, care oferă satisfacție, recunoaștere și statut. În cele din urmă, cel mai înalt nivel de nevoi – autoactualizarea – sunt îndeplinite atunci când oamenii îndeamnă să ajute alți oameni din comunitățile locale , de exemplu fraternitatea medicală sau poliția pentru a ajuta și sprijini alte persoane în cele mai multe moduri posibile salvează viața altor oameni punându-și propria viață în pericol.

 

În concluzie, se pare că Ierarhia Nevoilor a lui Maslow are o relevanță puternică pentru a menține bunăstarea sănătății mintale în perioadele de pandemie din perspective sociale și psihologice. Factorii de decizie trebuie să înțeleagă această teorie clasică și pot aplica această teorie pentru a contracara efectele negative sociale și psihologice ale pandemiilor la scară largă.

Suna Acum
apartmentbookmarkcrosslist